Rendezzük be a gyerekszobát!

Rendezzük be a gyerekszobát!

A gyerekszoba kialakítása

2007. szeptember 30. - gkbetti

 

"A megváltozott életünk egyik sarkalatos pontja lesz ez a téma. Változó hogy melyik nőnél, mikor fog kialakulni a fészekrakó ösztön. Ez azt jelenti, hogy a még csak 5-6 hónap múlva érkező baba szobájában már mindent flottul ki kell alakítani, mintha csak a következő órában már birtokba is venné a kis jövevény. Ettől nem kell megijedni, csak megfelelően kell kezelnünk. Ez persze nem mindig, megy olyan könnyen. Főként, ha esetleg ránk is hasonló érzések törnének, ami nem is olyan elképzelhetetlen, mialatt az újabbnál újabb bababoltokat és erről szóló cikkeket tanulmányozzuk. De mindennek megvan az ideje! Erre tényleg érdemes odafigyelni, mert minek a gyerekszobát már az első hónapban kialakítani?" (apafej.hu)
                                    
    Tényleg, minek? Mikor érdemes elkezdeni a gyerekszoba kialakítását?

    Pár hónapig  - saját tapasztalatom szerint - még biztosan nem lesz rá szükség. Hacsak csemeténk nem alussza át az éjszakát. De akkor is az lenne a legjobb, ha a szobája a szülők hálója mellett helyezkedne el, így már az első nyöszörgéseket meghallanánk, és nem már csak a hangos ordításra ébrednénk fel.
    Lehetséges az is, hogy feleslegesen rendeztük be olyan korán hiper-szuper bútorokkal, kisággyal és szekrényekkel a gyerekszobát, ha gyermekünk nem hajlandó ott aludni, csak a mi közelünkben, és a nap közbeni játék  színhelye is inkább a konyha lesz, ahol az anyuka jobban szemmel tarthatja a napi teendők közben a csemetéjét.
    Valószínűleg akkor érdemes igazán figyelmet fordítani a gyerekszoba berendezésére, amikor már tényleg több időt tölt ott a kisgyerek játékkal, pihenéssel, alvással.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr55181889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása