Rendezzük be a gyerekszobát!

Rendezzük be a gyerekszobát!

Mézeskalács figurák és házikó - a gyerekszoba dísze

2007. december 03. - gkbetti

A gyerekszoba különleges dísze lehet egy illatos mézeskalács házikó vagy betlehem. Figuráit sablonok alapján vagy mi magunk is elkészíthetjük.

Hozzávalók (kb. 50 db.):
25 dkg méz
12,5 dkg cukor
12,5 dkg vaj
50 dkg liszt
3 dkg kakaó
1 evokanál mézeskalács fuszerkeverék
1 teáskanál orölt fahéj
1 mokkáskanál sütopor
1 tojás
1 evokanál rum
A díszítéshez:
25 dkg porcukor
1 tojásfehérje
piros ételfesték, cukorgyöngy

  
Elkészítés:
A mézet a cukorral és a vajjal kis lábosban felforraljuk, és hagyjuk kihulni. A lisztet, a kakaót, a mézeskalács fuszerkeveréket, a sütoport és a fahéjat összekeverjük. A mézes masszát, a tojást, a rumot összedolgozzuk a lisztes keverékkel, és 24 órára hidegre tesszük. A tésztát lisztezett deszkán kb. fél cm vastagon kinyújtjuk, és karácsonyi formákkal különbözo alakokat szúrunk ki belole. Ha telt formákat készítettünk, lyukasszuk át oket, hogy szalagot tudjunk majd fuzni bele. A sütot 200 fokra (gázsüto 3. fokozat) elomelegítjük. Sütopapírral kibélelünk egy tepsit, a formákat rárakosgatjuk, és a sütoben kb. 15 percig sütjük. Hagyjuk kihulni. A porcukrot összekeverjük a tojásfehérjével (suru masszát kell kapnunk), felét fehéren hagyjuk, a maradékot két részre osztjuk, és piros ételfestékkel rózsaszínure, illetve eros pirosra festjük. Sütopapírból tölcsért formázunk, a végén nagyon kis nyílást vágunk, beleöntjük a cukormázat, és megdíszítjük vele a formákat. Ízlés szerint megszórjuk cukor-gyönggyel, és hagyjuk megszáradni. A formákra szalagot kötünk, és a fára akasztjuk.

Íme, ide kattintva (vagy a böngészőbe másolva) még videón is végignézhetjük, hogy készül a mézeskalács házikó.

http://www.desszert.eu/mezeskalacs_haziko_keszites


A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr74250843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása