Rendezzük be a gyerekszobát!

Rendezzük be a gyerekszobát!

Legyen adventi koszorú a gyerekszobában is!

2007. november 04. - gkbetti

Bár most még az iskolai hajtás miatt távolinak tűnhet, de közeleg az év egyik legnagyobb és legszebb ünnepe: a karácsony. Sokan már az ajándékokat is vásárolják, tehát mindenképpen ideje elkezdeni a készülődést! Alkossunk először is adventi koszorút, ami az ünnepre való várakozás időszakában díszítheti a szobádat.

Ez az egyházi időszak Szent András napjától (november 30.) karácsonyig, azaz december 25-éig tart. Az András-naphoz legközelebb eső vasárnaptól - amely egyben a téli napforduló időpontja is - indul az advent, és a karácsonyra, Jézus Krisztus eljövetelére való várakozás jegyében telik.

Az első adventi koszorút 1860-ban egy hamburgi lelkész, Johann Wichern készítette. Egy óriási fenyőkoszorút függesztett a plafonra és 24 gyertyát tett rá, utalva ezzel az ünnep valamennyi napjára. Ez a szokás azonban úgy módosult az idők folyamán, hogy a gyertyák száma 4-re csökkent, azaz ma már az adventi vasárnapok számát jelöli. Az adventi koszorú pedig a XIX. századtól kezdve nagyon elterjedt szerte a világban, és egyre többek számára vált a karácsonyt megelőző időszak nélkülözhetetlen díszévé.

A koszorúnak számtalan változata létezik és a virágboltokban sokféle megvásárolható közülük, ám természetesen elkészítheted magad is.

Az a legcélszerűbb, ha a koszorúalapot megvásárolod egy virágboltban. Ha már itt vagy, akkor szerezd be a többi kelléket is: színes szalag, száraz növények, termések, gyöngyök, 4 darab tetszőleges színű (minél tömzsibb) gyertya, vékony drótszálak stb. (tetszés szerint a szobád stílusához igazodva). A koszorúalap anyaga lehet fűzfavessző, szalma, toboz vagy bármely örökzöld, esetleg moha.

Az alapra könnyen ráillesztheted a gyertyákat a vékony drótszálak segítségével.

Ezután díszítsd a koszorút masnival, száraz növényekkel, termésekkel, gyöngyökkel, gyümölcsökkel ízlésed szerint!

Készen is van. Az első gyertyát november 30-án gyújtsd meg, majd az azt követő vasárnapokon a többit! Csak ügyesen!

Forrás: www.sulinet.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr77218481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása