Rendezzük be a gyerekszobát!

Rendezzük be a gyerekszobát!

Óvodások szobája

2007. október 04. - gkbetti
    Ahogy cseperedik a gyermek, az ágy változik, az elülső rács vagy mindkét oldali rács lekerül, marad a fej- és lábtámla. Előtérbe kerül a szoba többi része:bekerül egy kis asztal székkel, amin rajzolni, gyurmázni tud vagy kirakóst játszik, szaporodnak a tárolóbútorok, dobozok a játékok számára. A pelenkázó tetőlapja is eltűnik, komódként funkcionál tovább. Van olyan gyártó, akinél a pelenkázó alul íves lapja később a padlóra helyezve hintaszék vagy mászóka lehet. 1m 20cm alatt illik elhelyezni a játékokat, eszközöket, amit a kicsi használ. Kis terekben ötletes megoldás az emelt ágy, mely alatt a ruhásszekrény is elfér. Amennyiben nincs helyszűke, a félig megemelt ágy alatt kialakult kuckó kedvenc búvóhelyévé válhat a kicsiknek. Felfelé létrán, lefelé csúszdán közlekedhetnek.
 

    Bekerülhet egy nagyobb szőnyeg mely később ugróiskola vagy terepasztal lehet. Tehát a gyermek kreativitásának, térigényének növekedését a szoba helyes kialakításával kellene követni. Helyet nyerhet a falon a tábla, színes krétákkal vagy a kihúzható, nagyméretű papírhenger. Az aktívabb gyerkőcöknél hasznos a bordásfal, kötélhágcsó, mászókötél. Lányoknál babaház vagy bábszínház foglalhat el jelentős helyet.

Nagyon divatos a Barbie leányszoba, hiszen melyik kislány ne álmodna igazi Barbie bútorokról. (Igaz, sokszor ez a szülő kívánságára valósul meg igazából.) Az utolsó apró részletig kidolgozott és megtervezett a bútor: a karnisvég, a fiókok fogantyúi virágok, az emeletes ágy létrafokain rózsaszín a csúszásgátló, stb.

Ugyanez a divat a fiúszobában is jelentkezhet, hiszen az álmokat valóra lehet váltani: egy igazi hajóskapitánynak vitorla feszít az ágya mellett, mentőöv nyújt biztonságot az utasoknak, vasmacska biztosítja a hajót az ágynemű sarkán, kötélhágcsón lehet felmászni az árbóc tetejére, a tapétán tündöklő világítótornyokat a tenger hullámai nyaldossák.

Ha inkább az autók iránt érdeklődik a fiúgyermek, lehet piros forma1 versenyautó formájú ágya fényszóróval, kresz táblákkal, fekete-fehér kockás zászlóval, stopperórával felszerelt szobája.

(www.magusmuhely.hu , Szabó Gabi)

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr56186333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása