Rendezzük be a gyerekszobát!

Rendezzük be a gyerekszobát!

A babaszoba legszükségesebb felszerelései

2007. október 19. - gkbetti

 Hol is kezdjük? Jó esetben egy egész szoba áll a baba rendelkezésére, de a mai nehéz lakáskörülmények között sok fiatal pár kénytelen csöpp garzonba hazavinni az újszülöttet.

A legkisebb szobában is meg lehet oldani egy sarok leválasztását akár könyvespolccal, szekrénnyel, vagy paravánnal, amit egy ügyes apuka néhány este alatt elkészíthet.

Az újszülött számára legfontosabb a nyugalom, egyenletes meleg és fényviszonyok. Éppen ezért ne tegyük ágyát vagy mózeskosarát huzatos helyre, fűtőtest vagy ablak közelébe.

Fekvőhelynek választhatjuk a bölcsőt, mózeskosarat, rácsos ágyat, de az első néhány hétben megteszi például egy nagyobb fiók, a babakocsi felső része vagy egy nagy ruháskosár is jól kibélelve. Később mindenképpen célszerű beszerezni egy rácsos ágyat, melynek magassága állítható, hiszen a baba nagyon gyorsan növekszik, és mozgásigénye is egyre több lesz.

Ha módunk van pelenkázó szekrényt venni az nagyon megkönnyítheti a dolgunkat, különösen később, amikor a baba izeg-mozog, egy percre sem marad nyugodtan. Tökéletesen lehet persze pelenkázni a szülők ágyán is, de egy idő után a mama dereka nagyon megérzi majd a sok hajlongást, különösen a baba egyre nagyobb súlya miatt. Készíthetünk olyan pelenkázólapot, amit a kiságyra lehet helyezni, és csak a használat alkalmával kell elővenni. Kissé komplikált, de helytakarékos megoldás, barkácsoló apukák ezt is könnyen elkészíthetik. www.csaladinet.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr16201686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása