Rendezzük be a gyerekszobát!

Rendezzük be a gyerekszobát!

Papírbútor

2007. október 16. - gkbetti
A századfordulón a környezetvédelem egyre fontosabbá válik, az újrahasznosítható, környezetbarát anyagok előtérbe kerülnek. A papírbútor összehajtogatott állapotban kerül forgalomba, ezért könnyen szállítható, az élhajtogatásnak köszönhetően egyszerűen összeállítható, kreativitásunk szerint festhető, díszíthető.

Ha olcsó, praktikus, könnyen kezelhető és mégis esztétikus berendezési tárgyakat keresünk, érdemes kipróbálnunk a papírbútorokban rejlő lehetőségeket. Gyermekbútorként ideális, hiszen a gyerekek a növekedés során változnak, ízlésük formálódik, gyakran és szívesen alakítják át környezetüket, a tárgyak védelme nem a legfontosabb számukra. A papírbútor - variálhatósága, mérsékelt ára miatt - alkalmas kollégiumi szobák, albérletek, irodák és lakásunk több helyiségének (nappali, gyermekszoba) berendezésére is.

A bútorok nagy szilárdságú hullámlemezből készülnek, ezért például a polcok terhelhetősége 15 kilogramm (egy faforgács alapú 19-es polc 18 kilogramm teherbírású).
Ma már nemcsak sorozatgyártott bútorokat és használati tárgyakat (polcok, székek, asztalok, képkeretek, órák, táskák), hanem egyedi készítésűeket (lámpák, vázák) is vásárolhatunk. A vásárlók körében egyre népszerűbb papírtárgyakat a szakma is elismeri.

Festési technikák

Alapszínként vizes bázisú, környezetbarát festékeket válasszunk. Egy közepes méretű polc lefestéséhez körülbelül 20 dkg festék szükséges. A festékeket 10-15 százalékban hígítsuk. A festéshez használhatunk ecsetet vagy festékhengert. Gyors szárítással elkerülhetjük a bútor esetleges megvetemedését. Száradás után fessük le még egyszer a felületet, így a bútorok tartósabbá válnak.

A csíkfestés

A bútorlapra egyenlő távolságban, az élekhez igazítva, cellux csíkokat ragasszunk, majd festőhengerrel fessük le. Száradás után, ha szükséges, még egy réteget fölvihetünk, ezután távolítsuk el a ragasztócsíkokat.

Mintafestés

Mintafestő szivaccsal a kiválasztott felületet bekenjük. Gumisörtés szivacs segítségével szabálytalan pöttyös formát nyerhetünk. Ha sablonnal mintázunk, akkor célszerű spray- vel festenünk. A sablonokat kartonból készítsük. Ha pontosan vágjuk ki a megrajzolt mintát, akkor egyszerre készíthetjük el a pozitív és a negatív sablont. Különleges formák kialakításához faleveleket, virágokat, kavicsokat, kagylókat is alkalmazhatunk. A festéshez szintén spray-t használjunk.

Spricceléses technika

A kikevert, tejföl sűrűségű festéket öntsünk egy nejlonzacskóba, majd 1-1,5 mm nagyságú lyukat vágjunk a csücskére, s máris mintázhatunk. A festék kinyomásának erősségétől függően a minta különböző vastagságú lesz. (www.amiotthonunk.hu)

Megvásárolható: paperwall.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr37198518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása