Rendezzük be a gyerekszobát!

Rendezzük be a gyerekszobát!

Mesés falvédők

2007. október 02. - gkbetti

           

        A gyerekszobát praktikusan, mégis barátságosan kell kialakítanunk. Az ágy melletti falvédők funkciója a melegítés. Ezt a funkciót fokozhatjuk a színek melegségével is. Nagyon szép és esztétikus falvédőket lehet már kapni, de ezeket saját kézzel is elkészíthetjük csemeténk legkedvesebb figuráiból és színeiből.

 
      - A motívumok legyenek egyszerűek.
      - Anyaguk legyen puha (pl. polár), és béleljük őket.
      - A színek harmonizáljanak egymással, elég csak 4-5 színből összeállítani a képeket.
      - Lehetnek 3 dimenziósok, ettől sokkal élvezetesebbek lesznek a gyermek számára.

 


    A képeken látható falvédők teljes egészében saját kezűleg készültek.

Az első kb. 1-szer 1,5 méteres, 77 db kis, 5*5 centis kartonra festett képecskével. A kis képeket tussal vagy vékony filccel ajánlott megrajzolni, majd vízfestékkel kifesteni. Hobbi boltokban lehet tartós és élénk színűeket vásárolni, elég 4-5 szín, ezeket keverhetjük, hígíthatjuk tetszés szerint. A következő lépés az, hogy a kis kartondarabokat felvarrjuk kézzel vagy géppel 10*10-es anyagdarabokra, majd ezeket összevarrjuk. Ugyanebből az anyagból varrhatunk köré keretet is. Míg pici a baba, fél órákat tölt majd el mellette, nézegetve a színes figurákat. Amikor pedig már nagyobb, az első szavait is ennek a segítségével tanulja meg.

A másik falvédő olcsó, polár anyagból készült, rengeteg színből válogathatunk a méteráru boltokban. Azért is praktikus, mert a gyakorlatlanabb anyukák is bátran használhatják, nem foszlik szét a széle, és nem látszik, ha egyenetlen a varrás. Egyszerűen csak ki kell vágni a figurákat és körben rávarrni az anyagra. Nem  egy napos munka, de megéri, karácsonyig még elkészül!   :)          Ugye, szép?

                                                                            Jó munkát!

Vagy készen: www.kolyokvar.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr51184122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása