Rendezzük be a gyerekszobát!

Rendezzük be a gyerekszobát!

Színezzük ki a gyerekszobát!

2007. október 01. - gkbetti
 

   A pszichológusok (és anyai tapasztalataink) szerint

a színek ösztönző ingerként hatnak a gyermekekre


 
- minél élénkebb, érdeklődőbb a gyerek, annál inkább. Az, hogy a gyerekek igénylik, szeretik a színes környezetet, azzal is magyarázható, hogy "örömelvűek": fontos számukra minden olyan érzéki élmény (látvány, íz, szín, tapintás), amely jó érzést, örömet, boldogságot szerez nekik.

    Jó, ha a szoba uralkodóm színárnyalata a növekvő gyermek ízlése, karaktere, színvilága, fejlettsége szerint változik. A színekkel való tudatformálás jelentősebb nevelési eszköz lehet, mint gondolnánk!

 

Mit tudnak a színek?

            A kék a nyugalom, a feloldódás, a víz és az ég, a csendesség és a hűvösség
színe. Mindenfajta izgalmi állapotban nyugtató a hatása.

            A zöld a természet, a béke, a remény, az elégedettség, a harmónia jelképe. Csökkenti a fáradtságot, a kimerültséget. Lágy, harmonizáló hatása mindenféle lelki egyensúlyzavarra jól hat.

            A sárga és a narancs meleg és barátságos, a nyíltság, a boldog elégedettség árnyalata. Jótékonyan hat az idegrendszerre, csökkenti az agresszivitást.

            A vörös meleg, erőteljes szín, amely határozottságot, erőt és dinamizmust sugároz.

                        DE!


            A forró vörös szín türelmetlenné, nyugtalanná, agresszívvé teheti az ingerlékenyebb típusú gyermeket. ezért ezt a színt célszerű szelídíteni vagy korlátozni a szobában.

                  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr47183033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása