Rendezzük be a gyerekszobát!

Rendezzük be a gyerekszobát!

Még egyszer az együttalvásról

2007. október 01. - gkbetti

 

Meddig maradhat a baba a szülői ágyban, ha azt akarjuk, hogy ne szokjon rá?

 

 

 


    Az anya közelsége természetes igénye a csecsemőnek, de még a kisgyermeknek is. Más kérdés, hogy a mi kultúránkban már nem szokás együtt aludni a babával. Ezt általában a férjek támogatják, és az õ szempontjuk is érthető. 
    Áthidaló megoldás, hogy a kiságyat (vagy egy másik felnőtt ágyat) a te ágyad mellé állítod, és egyszerűen kiveszed a rácsnak a feléd eső oldalát.
    A másik, hogy kiságy helyett egy felnőtt méretű matracon altatod a babát, ahol mellé tudsz feküdni, amíg elalszik, és utána visszatérhetsz a saját ágyadba.
     A harmadik, hogy következetesen rászoktatod a kiságyra, ami némi sírással jár, majd beletörődéssel végződik. Ez a te alkatodtól is függ, meg kell találnod a saját utadat. 
   
   de van aki hamarabb, van aki később kívánkozik el a mama mellől. Szerencsés, ha vannak nagyobb testvérek, mert az ő példájuk erősen hat a kicsikre: a nagyoknak saját ágyuk van, õ is szeretne, amint meg tudja fogalmazni.

Sződy Judit
(pszichológus, szoptatási tanácsadó) www.babanet.hu 

 

Aki az együttalvás előnyeiről szeretne olvasni, katt ide:


 http://www.anyalettem.hu/csaladi-agy--cikk



A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr48182137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása