Rendezzük be a gyerekszobát!

Rendezzük be a gyerekszobát!

Milyen a jó gyerekszoba?

2007. szeptember 28. - gkbetti
   

            A gyerekeknek is, mint nekünk felnőtteknek biztonságot ad, ha van egy hely, ami a mienk, ahol jól érezzük magunkat, ahova nyugodtan félrehúzódhatunk, ami a mi ízlésünk szerint van kialakítva.

 

            A gyerekszoba kialakításánál ne a saját álmainkat valósítsuk meg. Fontos, hogy figyelembe vegyük csemeténk kívánságait, mert csak így tudja otthon érezni magát. Természetesen ilyenkor lehet formálni a kicsik ízlésvilágát. Ötleteink közül ők válasszák ki a nekik megfelelőt, így teljesen a magukénak érezhetik birodalmukat.

 

            Egy gyerekszobában általános probléma a rendrakás. Ahhoz, hogy a gyerekek rendet tudjanak tartani, elegendő tároló rekeszt, fiókot, szekrényt kell biztosítanunk számukra. Ezeket a tárolókat felcímkézhetjük, feldobhatjuk kézzel festett motívumokkal, vagy rátétes figurákkal. Az elkészítésükbe vonjuk be a gyerekek fantáziáját és segítségét.

 

            A szobán belül legyen nyitott rész, ahol szabadon játszhatnak, vagy ücsöröghetnek társaikkal, és legyenek zártabb részek, ahova elvonulhatnak (pl. tanulni). Az eldugott, kuckós részek egyszerűen megoldhatók drapériával, galéria kialakításával, vagy esetleg falfestményekkel. Nagyon mutatósak és egyediek a falfestmények. Ebben kiélhetik gyermekeink kreativitásukat, még akkor is, ha szakemberrel készíttetjük el ezeket a műveket.

 

            A bútoroknak nem csak kényelmeseknek és tetszetősnek kell lenniük, hanem praktikusnak, és az is előny, ha ezek megvásárlásakor nem kell mélyen a pénztárcánkba nyúlni. Egyre több olyan kollekciót gyártanak már, amik együtt nőnek a gyerekkel. Az egyes elemek a gyermek életkora szerint más-más funkciót tölthetnek be.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr2179647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása