Rendezzük be a gyerekszobát!

Rendezzük be a gyerekszobát!

Szélcsengők, szélharangok

2007. október 08. - gkbetti


Mire jó a szélcsengő?


A kínaiak úgy tartják, hogy a szélcsengővel a mérgező nyilakat / a sha-t /, vagy a rossz csillag kombinációkat tudjuk semlegesíteni és hatástalanítani a szélcsengők nemes hangjával. Ezenkívül pozitív értelemben pedig a jó energiákat tudjuk gerjeszteni, vagy felélénkíteni a stagnáló chit. 

            A feng szó jelentése szél. A szél, mint tudjuk a Földön és az Univerzumban, igen, széles skálájú energiákkal rendelkezik. A langyos, felüdítő fuvallattól, az orkán erejű szélig, ami mindent elsöpör. A Feng Shui egyik ágazata az ősidőktől, a természet megfigyelésén, és analitikus értékelésén alapult. A kínai Feng Shui mesterek, évezredeken át, tudatosan figyeltek a szél energiájára.


Milyen szélcsengőt válasszunk?

    
Amikor szélcsengőt választunk, azt vegyük meg, aminek a hangja kellemes a számunkra.
    -Pld. ha, szeretnénk, hogy megvalósuljon munkánk gyümölcse vagy sikeresebbek legyünk a munkahelyünkön, tegyünk egy szélcsengőt  északra, a karrier területére. Vagy ha valamelyik életterületünk alulműködik, stagnál ott a chi, helyezzünk el itt egy, vagy akár több, szél csengőt is.
    -A szélcsengő, úgy legyen felfüggesztve, hogy a fejünket ne verjük bele, és s
enkinek, semminek, a mozgását ne akadályozza.

     Ma a kínálat, szélcsengők tekintetében, igen sokrétű. Fából, fémből, porcelánból, üvegből, bambuszból, és kalligráfiákkal ellátott szélcsengők is kaphatóak. Az üreges vagy tömör szélcsengőknek is más a hangja. Ezen kívül, a színe is meghatározó lehet, hogy melyik területre való.
     Hogy milyet vegyünk, és hová tegyük ez annak a függvénye, hogy mi a felmerülő kérdés az életünkben. Hol kellene erősíteni vagy orvosolni a mindennapjainkat.

 (Forrás: www.fengshuilap.hu )

 

          Szélcsengőt és szélharangot magunk is készíthetünk. Az alábbiakban ajánlunk két barkácskönyvet, amelyekből ötleteket meríthetnek elkészítésükhöz.


 

Varázslatos szélcsengők különféle anyagokból
WALZ, INGE
Maxim Könyvkiadó

                           Már egy enyhe fuvallat is kedves hangokat csal ki egy szélcsengőből. Engedje, hogy elvarázsolja és felvidítsa, jobb kedvre hangolja a szél zenéje! Ebben a füzetben különféle szélcsengőket mutatunk be, melyek közt mindenki meglelheti a hangulatához illőt: átlátszó virágokkal ékített romantikus vagy éppen divatos fémből készített; a gyermekek örömére vidám hollókkal díszített vagy akár az évszakhoz illő csengőket. A csengőrúd anyagától és méretétől függően más és más hangok csendülnek fel.



 

Szélharangok
WALZ, INGE
Cser Kiadó

                  
                A szélharang lágyan hívogató csilingelése mindenkit elkápráztat. Már a legkisebb szellő is hangot varázsol elő belőle. Cserepekből könnyen készíthetünk különféle szélharangokat. Tegyük szebbé lakásunkat, teraszunkat, vagy akár a gyerekszobát az évszakhoz illő (pl. nyári szélharang kagylókkal, téli aranyszínű csillagokkal) vagy különleges szélharangokkal (pl. álomfogó szélharang). Fogjunk hozzá bátran, hisz könnyen megvalósítható, és elkészíthető akár saját magunk, akár mások örömére. A könyvben szereplő ötletek alapján valósítsuk meg saját elképzeléseinket is, és készítsünk egyedi szélharangokat.

(Forrás: www.alexandra.hu )




Amit még tudni kell a szélcsengőkről:

            - A szélcsengők és más harmonikus, csilingelő hangot előidéző eszközök emelik a helység csijét (energia), ha hangjuk világos és tiszta! Ezért részesítik előnyben a fémből készült szélcsengőket. A kagylóval díszített, üvegből, fából vagy kerámiából készült szélcsengők hangja legtöbbször tompa.
            - Ha az ajtó elé akasztjuk a szélcsengőt, ügyeljünk arra, hogy nyitáskor ne vágódjon lármázva a szélcsengőbe. Ijesztő hatással lehet ránk a hangosan koppanó, esetleg zajongó szélcsengők, ha legközelebb is ezen az ajtón lépünk be már a tudatalattinkban kellemetlen félő érzés támad. Úgy szereljük fel, hogy az ajtó légárama idézze elő a csengést. A szélcsengő hangja legyen kellemes és elbűvölő, kellemesen hasson ránk és a hozzánk érkezőkre.
            - A nagyobb szélcsengők segítenek a télikertbe és az erkély- vagy teraszajtón kiáramló csit benntartani.
           
- A többfunkciós helyiségek különböző területeinek elválasztására is alkalmasak, például ha az íróasztal és hálóhely van ugyanabban a szobában.

(Forrás: www.idealfittness.hu )

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr84190490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása