Rendezzük be a gyerekszobát!

Rendezzük be a gyerekszobát!

Meseképek a falon

2007. október 02. - gkbetti

Mit csináljunk, ha nagy alapterületű a gyerekszoba, és nem akarjuk, hogy gyerekeink még hónapokig az üres falakat bámulják?


Fessük vagy festessük be?

 

A vállalkozó kedvűek maguk is belevághatnak, de jó, ha utánanéznek, milyen festékkel  és hogyan érdemes elkezdeni a munkát.

Legtöbbször azonban érdemes rajzolásban járatos szakemberek segítségét kérni. Mára a falfestés a belsőépítészek által egyre inkább használt eszköz a térérzet illetve hangulat keltésére, növelésére. Ma legtöbbször baba- és gyerekszobák dekorációs festéseként, éttermek, szórakozóhelyek és üzletek díszeként jelenik meg.

Árak: legtöbbször négyzetméterben számolnak, de van, akinél az árat egyedül a kép megfestésére fordított idő határozza meg. Több vállalkozó árajánlatát átnézve egy négyzetméter festett terület átlagosan 10 ezer forint. Persze van, aki már 5 ezerért elvállalja, és van, aki még 15-ért sem. Ez attól is függ, hogy hivatásos művésszel vagy amatőr rajzossal van dolgunk.

Munka menete: először felmérik a kiválasztott szobát, és elfogadott tervet felvázolják, vagy felvetítik a falra és átrajzolják. A színek, felületek rétegenként kerülnek fel a falra. A festés ecsettel történik, de bizonyos elemek jobb kidolgozottsága érdekében esetenként szórópisztolyt is használnak.

A dekoráció típusai, mérete: elképzelésünktől, pénzünktől függően bármilyen képet, mintát fel lehet festeni a falra. A kép leérhet egészen a földig - ebben az esetben egy átrendezésnél nehezebb dolgunk van -, de kerülhet a jelenet egy "felhőbe is" szépen eldolgozott kerettel, hogy elkerüljük a "poszter hatást" -, ebben az esetben a kép széleit növényi indák, levelek határolják. Van, aki csak sablon után fest, és van, aki bármit fel tud rajzolni a falra.

A festék: Nem veszélyes ez a kicsikre- a falfestmények vizes bázisú, beltéri festékkel készülnek, a festék egészségre nem ártalmas és teljesen szagtalan, száradás után nyirkos törlőruhával tisztítható. A kép elkészültekor a kép már "használatba vehető" tehát teljesen száraz. Ideális esetben a fal sima, világos színre festett, de a fűrészporos és más tapéták is festhetőek.

JÓ TANÁCS:

    Érdemes megnézni több dekoratőr munkáit, mert jelentős eltérések vannak a stílusban, kidolgozottságban.

  A festmény színeit és formáját a szoba berendezéshez és színeihez kell alakítani.

AQ

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr3183621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lili · http://www.falfresko.hu 2007.11.13. 20:47:22

DEBRECENIEK FIGYELEM ha meseszép meseszobát és FALFESTÉS szeretnétek gyermeketeknek ajánlom figyelmetekbe a www.falfresko.hu oldalt ahol sok-sok falfestményt láthattok Vuk, Shrek, Micimackó ,Thomas és a Pókember mesékből !
Jó szórakozást

Art Dekor SCSK egyedi gyermekszobák, falfestmények · http://www.artdekor.scsk.hu 2008.01.14. 08:50:31


Egyedi, művészeti értékeket közvetítő színes falfestmények gyerekeknek, felnőtteknek.
Számtalan referenciával, országos kiszállással. Sablonok nélkül, szabad téma és stílusválasztással, változatos méretben!
Mesefalak, látványfestés, reklámfestmény, arculattervezés, logofigura, logotervek…
Portfóliót, ötleteket levélben küldünk.
Festett bútorok, rolók, falak, ajtók…..végtelen lehetőségekkel.
Referenciák (pl.):
Magánlakások mesefalai és térnövelő látványfestményei,
Medicover Klinika, Cifra Palota Játszóház, Vidám Kölykök Játszóháza,
műemlék-lakás szekko, Babafalva Szabadegyetem, Eleven Center, Baba Villa,
nyelvi oktatótermek, dekorációs panelek, mobil falfestmények, Felis Hungarica dekorfal…stb.
Szeretettel várjuk érdeklődését, mindenkinek válaszolunk.
ART DEKOR SCSK www.artdekor.scsk.hu

süti beállítások módosítása